En computerordning, der giver eleverne lige muligheder

Niels Brock er Københavns største handelsgymnasium, og her bliver alle elever tilbudt en Mac-computer til en fordelagtig pris ved opstart. Det stiller eleverne lige, giver dem de bedste muligheder for læring og forsimpler samtidig skolens IT-support.

”Alle kan være med uanset baggrund. Det er det bærende element i vores computerordning – både for elever og ansatte. Det er meget centralt for os at give de samme muligheder til alle, der starter hos os,” forklarer Anya Eskildsen, der er direktør for Niels Brock.

Computerordningen har kørt i mere end 10 år, og den bliver flittigt brugt. Ud af den nyeste årgang på 500 elever valgte 485 elever en Mac. Anya Eskildsen beskriver, hvordan ordningen er helt i den oprindelige købmand Niels Brocks ånd, hvis målsætning var at hjælpe underbemidlede unge mennesker til at få en uddannelse inden for handel.

Elev Anders Emil Jørgensen er en af de elever, der har valgt at takke ja til ordningen: ”Det er en rigtig fin computer, og det var et godt tilbud.”Se video om Niels Brocks erfaringer med computerordningen.

Høj gensalgsværdi

Helt konkret betaler eleverne et mindre tilslutningsbeløb og et depositum ved skoleårets start, og herefter modtager de en helt ny bærbar Mac-computer. Når eleverne så er færdige på skolen, kan de vælge at aflevere computeren tilbage eller beholde den mod deres depositum. ”I år har kun 50 elever valgt at aflevere tilbage ud af 500,” siger Steffen Herskind, der er IT-chef på skolen.

”De få Mac’ere, der bliver leveret tilbage efter endt uddannelse, sælger vi. Det er ret simpelt, for computerne holder værdien så godt, så vi kan let sælge dem til en broker for et fornuftigt beløb. Det kan jeg typisk ikke med andre modeller,” forklarer Steffen Herskind.

“Alle kan være med uanset baggrund. Det er det bærende element i vores computerordning – både for elever og ansatte.”

Anya Eskildsen, direktør for Niels Brock

Flere faglige muligheder

En hverdag hvor størstedelen af eleverne og alle lærerne bruger den samme Mac-platform giver samtidig et optimalt udgangspunkt for læring og fleksibilitet. ”Vi har nedlagt vores IT-lokaler, vi behøver dem ikke. Og for lærerne er det en stor fordel, at de arbejder på den samme platform, da de let kan hjælpe eleverne, og de har et fælles udgangspunkt for undervisningen,” siger Steffen Herskind.

Claus Faber underviser i samfundsfag og international økonomi: ”Det er nemmere for mig at hjælpe eleverne, for jeg er vant til at bruge Apple, og det er eleverne også,” uddyber han og fortsætter ”Vi har lige haft et økonomisk grundforløb i 1.g, hvor eleverne skulle producere små klip om teorien. Mac-computeren har så mange indbyggede programmer, at resultatet bliver i en virkelig flot kvalitet. Det motiverer eleverne og giver os lærere nogle faglige muligheder.”

“Vi er også kørt over i Apples deployment-miljø, det er en stor hjælp, at eleverne selv kan reinstallere deres computere hjemmefra. Og vi styrer alt, der kommer ud på computerne fra centralt hold.”

Steffen Herskind, IT-chef på Niels Brock

Fleksibel deployment letter hverdagen

IT-afdelingen på Niels Brock består af ni personer i dag, der supporter alle skolens 15.000 elever, og de kan mærke, at deres hverdag er blevet lettere.

”At så mange elever har den samme platform letter vores arbejde supportmæssigt. Og samtidig har vi tegnet en forsikring, så eleverne kan få computerne repareret hos os. Hvis de fx har en flækket skærm, så tager de selv fat i helpdesken, hvorefter der kommer en reparatør ud – og eleverne får en låne-computer i mellemtiden,” fortæller Steffen Herskind.

”Vi er også kørt over i Apples deployment-miljø, det er en stor hjælp, at eleverne selv kan reinstallere deres computere hjemmefra. Og vi styrer alt, der kommer ud på computerne fra centralt hold.”

Computerordningen på Niels Brock står ikke beskrevet nogen steder i skolens materiale til eleverne, men mange har kendskab til den allerede, inden de starter. ”Gode ting rygtes som regel, og computerordningen er en central del af vores tilbud i dag,” afslutter Anya Eskildsen.

i samarbejde med

COMM2IG employee portrait


Vil du vide mere?


Bodil Osberg
Business Manager


+45 60 43 39 58
Send e-mail