Innovation er mere end et buzzword. Det er en passion.

Det er godt for innovation når man har en hv-hjerne. Det er vigtigt at man altid tænker på hvorfor og hvordan. Det er her man leger med at finde løsninger på udfordringer. Det er her, man kan stille sig kritisk overfor den nuværende måde at gøre tingene på.

Birgith Jóhansdóttir Christiansen

Vi innoverer med Azure, for at imødekomme fremtiden.

Microsofts mission er at styrke enhver person og enhver virksomhed i verden til at opnå mere. Sikke en fin mission!

Og det må man sige at Microsoft på mange måder lever op til; se bare på, hvor mange af deres løsninger som virksomhederne benytter i dag på daglig basis, som kerne i deres forretning. En af Microsofts kerneprodukter, der gør en forskel er Azure. Azure samler et omfattende toolkit til udviklere, så de har varierede værktøjer lige ved hånden, til de løsninger de udvikler.  

Med andre ord giver Azure cloud udviklere og arkitekter, muligheden for at skabe løsninger, der kan gøre en stor forskel.

Udviklere driver innovationen

Udviklere driver skabelsen fra ide til produkt i den verden vi lever i det er dem, der får ideer til at blive virkelighed.   

Det er især tilfældet i dag, hvor det meste af verden er online, og hvor alle organisationer af samme årsag, har været nødt til at gentænke deres forretning. Derfor er behovet for dygtige og kritiske udviklere også større end nogensinde før. Det er dem, der kan tænke innovativt, som kan være med til at skabe og forme den nye digitale verden.

Denne proces har Microsoft dedikeret sig til, netop ved at give udviklere værktøjer til at innovere og skabe. Værktøjer, der er gjort nemmere, hurtigere og mere agile. De giver også udviklere gode rammer for at samarbejde med hinanden, f.eks. ved hjælp af Azure DevOps. Og heldigvis for det store ting bliver nemlig skabt i fælleskab, når kloge hjerner samarbejder.

Innovation som passion

For mig har innovation altid været mere end bare et buzzword; det er en passion. Passionen kommer fra et fokus på at opfylde behov, som andre har. Jeg har altid ønsket at  finde løsninger på problemer, og udfordre den nuværende måde at gøre tingene på, når det kunne gøres bedre.

Jeg plejer at sige, at det er godt for innovation når man har en hv-hjerne. Det er vigtigt at man altid tænker på hvorfor og hvordan. At være i disse tanker, er det allersjoveste sted at være. Det er her man leger med at finde løsninger på udfordringer. Det er her, man kan stille sig kritisk overfor den nuværende måde at gøre tingene på.

Så er der en anden ting, som jeg mener er vigtig for innovation. Det er dovenskab. Det lyder måske mærkeligt. Men med det mener jeg bare, at mennesket altid har ledt efter den nemmeste og bedste måde at gøre tingene på. Mennesket er kommet hertil, hvor vi er i dag, på grund af dovenskab men selvfølgelig også kreativitet. På den måde har mennesket fundet løsninger på dets udfordringer. Processer er optimerede, der hvor man har identificeret en muligheden for at gøre det bedre. Det er efter min mening drivkraften for innovation. 

Værktøjer til at drive innovation

Men så er det heldigt at Azure netop er en værktøjskasse, der kan understøtte en ide i at blive til virkelighed. Det er netop dét vi bruger Azure til i cloud-teamet hos COMM2IG: et redskab, der styrker os i at opnå mere… præcis som Scott Guthrie, Executive Vice Precident of the Cloud and AI group hos  Microsoft siger det: 

“Microsoft Azure: Invent with Purpose”

Det er også et godt citat. Jeg elsker det faktisk. Innovation skal have et formål. Der skal være et problem, eller noget som man kan opnå på ens egen eller andres vegne.

Azure-platformen består af mere end 200 produkter og cloudtjenester, der er designet til at hjælpe udviklere med at udvikle nye innovative løsninger, løse nutidens udfordringer og skabe fremtiden. Bygge, køre og administrere programmer på tværs af flere cloudmiljøer, i det lokale miljø og på grænseenheder med værktøjer og strukturer efter eget valg.  

Amen altså … Jeg får lyst til at skrive:

“The sky is the limit, but the cloud has non! “ 

Skabe løsninger på kundernes behov

Ideerne kommer fra arbejdet, hvor der i en konsulentvirksomhed som vores, som udgangspunkt er en god og tæt kontakt med kunder. Det giver et unikt indblik i kunders hverdag, arbejdsgange, behov og udfordringer. Og så går sådan nogle hv-hjerner som vores i gang: Hvordan kan vi hjælpe? Hvordan kan vi gøre det bedre? Mere effektivt, smartere, billigere?

For mig er det glæden ved at skabe løsninger, der gør en forskel som er den ultimative drivkraft. Det er den, der giver vores arbejde mening og vores hverdag formål.

Så når vi i cloud teamet har haft vores opgaver ude ved kunder, så har de ofte bestået i, at lave et cloud fundament. Det var altså på mange måder den samme opgave, der gik igen hos mange – fordi de havde det samme behov:

  • Behov for et godt cloud fundament.
  • Behov for værktøjer til at understøtte compliance arbejdet ifht. Direktiver såsom NIS2 og ISO27001.

Hvordan kan det gøres smartere og mere effektivt? Kan vi automatisere noget af dette arbejde? Kan vi genbruge noget af det vi udvikler, i stedet for at lave det samme arbejde ude ved hver kunde? Hvorfor ikke udvikle et generisk fundament som kunderne kan få implementeret? Give dem den fordel at de derved både hurtigere og billigere kan få et cloud fundament, som herefter tilpasses ud fra unikke behov.

COMM2CLOUD blev til

I stedet for vi laver det samme arbejde ude ved hver enkelt kunde, har vi udviklet COMM2CLOUD: en Managed Azure Platform, som både skaber et solidt grundlag for cloud infrastruktur og bruges til at understøtte virksomhedens arbejde med compliance. Og så koster COMM2CLOUD en brøkdel af, hvad det ville koste af ressourcer i form at tid og penge, selv at udvikle. Desuden kommer man hurtigt i gang — og vedligeholdelsen af fundamentet, tages der tilmed hånd om automatisk. 

Det er da smart!

Det har taget lang tid – faktisk har det taget to år at udvikle en platform, som er klar til at blive udbudt til mange kunder. I løbet af de to år har der siddet 2-4 cloud udviklere med løsningen, som også har ændret scope et par gange, alt efter løbende feedback fra kunder

Lige præcis ligesom at Microsoft har en mission med at skabe noget, der kan få andre til at opnå mere, så føler cloud teamet hos COMM2IG, at det produkt, der er udviklet kan skabe stor værdi for andre. Især nu, hvor EU er kommet med NIS2 direktivet, der har en bødestruktur som ansvarliggør ledelsen i virksomhederne. Det gør at mange virksomheders eksistens afhænger af, at de får nogle løsninger til at kunne opfylde de krav som snart træder i kraft.

Kom og hør mere 

Har du lyst til at høre mere om Azure, vores Managed platform COMM2CLOUD eller NIS2? Og har du lyst til at netværke med andre, der også synes at disse emner er spændende? Så har du muligheden for at komme forbi d. 14. Maj i Århus eller 16. Maj i Kokkedal, hvor COMM2IG afholder dette års helt store arrangement, COMM2IG HORISONT; her kan du blive fagligt inspireret og høre mere om alle vores spændende forretningsområder. Tilmeld dig her.

Tak fordi du læste med – jeg håber at du havde det bare nogenlunde lige så sjovt, som jeg har haft med at skrive det. Vi ses — Enten til HORISONT eller i et andet blogopslag!