Cirkulær IT
— Få styr på den grønne hverdag

Hvordan kan COMM2IG hjælpe din organisation til at blive mere bæredygtige og cirkulære i IT?

Den grønne omstilling er både nødvendig og uomgængelig. Lovgivningen strammes, der stilles krav til rapportering og især den unge generation vælger virksomheder med en stærk bæredygtighedsprofil, når de skal finde deres kommende arbejdsgiver. 

Den cirkulære forretningsmodel i IT
Mange virksomheder er i tvivl om, hvordan de kommer i gang med f.eks. CO2-reduktion, ansvarlig leverandørstyring, cirkulær økonomi eller ESG-rapportering.
 I IT-branchen har vi igennem mange år arbejdet med teknologi-sikring, faste livscyklus-modeller for indkøb, og et generelt overforbrug af teknologiske produkter.

IT-industrien er ansvarlig for ca. 4% af hele planetens drivhusgasemissioner – som er mere end luftfartsindustrien. Den store udvinding af ressourcer og materialer for at producere IT-produkter, er én af de årsager til, at vi i dag har en biodiversitetskrise, da vi tager mange flere ressourcer fra jorden, end den kan nå at producere.  

 

Hvis alle forbruger som vi gør i Danmark i dag, skal der 4 jordkloder til, for naturligt at kunne producere det forbrug vi har behov for*. Så hvordan kan vi blive mere bæredygtige og cirkulære i IT? Bl.a. ved at kigge ind i nedenstående områder.

Centrale områder i den cirkulære model i IT 

  • Forlæng levetid på allerede eksisterende aktiver  
  • Genanvendelse af produkter
  • Fokus på produkter af høj kvalitet  
  • Tilbagelevering / Forhindring af e-affald 
  • Cirkulær forsyningskæde
  • ESG & rapportering
  • Køb produkter som en service 

Tag et kig i vores cirkulære univers, og bliv klogere på, hvordan vi hos COMM2IG, kan hjælpe virksomheden med en mere grøn og cirkulær tilgang til IT og teknologi.

*Kilder
Overshoot Day – WWF Danmark
forbrugere-skal-aendre-adfaerd-for-klimaets-skyld
Derfor skal du som CIO forholde dig til bæredygtighed – IT-Branchen (itb.dk) 

Vil du vide mere?


Martin Lyngfeldt Henriksen
Solution Advisor


+45 31 35 86 84
Send e-mail


Lars Steffensen
Solution Advisor


+45 31 35 66 57
Send e-mail