Nyt datacenter med højt sikkerhedsniveau

Østjyllands Brandvæsen har valgt at insource sin it-løsning og samle otte lokationer i et helt nyt datacenter. I samarbejde med Fujitsu har COMM2IG leveret en komplet løsning med servere, storage, backup, netværk og en omfattende sikkerhedspakke. Brandvæsenet stod selv for det meste af installationen.

Redningsberedskabet Østjyllands Brandvæsen er et I/S, ejet af Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø Kommuner, og i forbindelse med en flytning blev det aktuelt at trække it-driften ud af Aarhus Kommunes hosting-service. Beredskabet har i forvejen egne servere i forbindelse med vagtcentralen, og kompetencerne til selv at stå for driften er også til stede i IT-afdelingen.

Opgaven

IT Medarbejder Finn Køpke har før prøvet at installere et datacenter fra bunden, så han vidste, hvad han havde brug for: En moderne, hurtig, stabil og sikker on premise-løsning til en overkommelig pris, uden unødig teknologi. Derfor turde han også stille krav til leverandører og producenter: Det var vigtigt, at han kunne stole på sine samarbejdspartnere og føle sig tryg ved, at han havde truffet det rigtige valg.

Processen

COMM2IG, som har mange års erfaring i at levere it-infrastruktur til offentlige virksomheder, var en af de tre leverandører, der fik lov at komme med et samlet tilbud på Østjyllands Brandvæsens nye datacenter. Ikke ud af det blå, selvfølgelig, men på baggrund af mange møder og en grundig behovsafdækning.

Løsningen blev til i tæt samarbejde med Fujitsu, som ikke alene kunne levere konkurrencedygtig hardware, men også tog sig tid til at holde teknikmøder og demonstrere forskellige løsninger for Finn Køpke og hans kolleger i IT-afdelingen. Dialogen bekræftede, at producenten var den rigtige til opgaven og kunne dimensionere løsningen, så brandvæsenet fik dækket behovet uden at bruge penge på irrelevant udstyr.

Løsningen

Ud over Fujitsus servere, storage og backup blev det nye datacenter grundigt sikret med bl.a. antivirus, firewalls og access points fra Sophos. Som en ekstra sikkerhed har Finn Køpke valgt en redundant løsning, så en ekstra enhed tager over, hvis der skulle ske noget med den primære firewall.

Driftssikkerheden er selvfølgelig også ekstremt vigtig for et beredskab, hvor oppetid kan være et spørgsmål om liv eller død. Østjyllands Brandvæsen har sikret sig så godt som overhovedet muligt: Hvis Finn Køpke og kollegerne en dag skulle få brug for hjælp, er det bare at kontakte de COMM2IG-medarbejdere, som er eksperter på de enkelte dele af løsningen.

Partnere

“Vi er helt trygge ved samarbejdet med COMM2IG. De står på tæer for os og holder, hvad de lover.”

Finn Køpke,
IT Medarbejder / Specialist,
Østjyllands Brandvæsen

Jeg vil gerne kontaktes

Påkrævet felt
Påkrævet felt
Påkrævet felt
Påkrævet felt
Påkrævet felt
Påkrævet felt

Persondatapolitik

Påkrævet felt
Påkrævet felt


Vil du vide mere?


Thomas Frost
Solution Advisor, Data Center


+45 22 10 52 13
Send e-mail