Effektiv rådgivning gav stor besparelse på nyt skolenetværk.

Haderslev Kommune har skiftet til nyt trådløst Aruba-netværk i alle kommuneskolerne. COMM2IG medvirkede til, at Haderslev Kommune fik købt ind til den bedst mulige pris.

Jan Follmann var ikke i tvivl om, hvilken producent han skulle vælge til det nye netværk i kommunens folkeskoler. Aruba arbejder nemlig med åbne standarder og leverer god dækning, og samtidig ville den administrative del af Jan Follmanns job blive mere enkel med et Aruba-netværk. Udfordringen var derfor at finde den mest fordelagtige leverandør, og her var COMM2IG’s account manager til stor hjælp.

Opgaven

De danske folkeskoleelever har lært, at de ikke skal downloade tunge filer på den private mobil i undervisningstiden, men Haderslev Kommunes lidt forældede netværk havde alligevel svært ved at håndtere datamængden fra ni skoler med i alt 5.500 elever. Da kommunen desuden valgte at styrke den pædagogiske indsats med 3.500 nye Chromebooks til elever og lærere, blev det besluttet at investere i et nyt. “Vi plastrer ikke skolerne til med mere wi-fi end nødvendigt, men bruger pengene fornuftigt, så vi valgte en 1:1 udskiftning af alle access points,” fortæller Jan Follmann. “Og en ordre af den størrelse kræver selvfølgelig et udbud.”

Processen

For COMM2IG er uforpligtende rådgivning en naturlig del af samarbejdet med kunderne, så Haderslev Kommunes account manager vidste godt, at udbuddet gik på et Aruba-netværk. Han undersøgte markedet og fandt ud af, at en aftale fra Moderniseringsstyrelsen var den billigste løsning i denne runde. MS-aftalen var så ny, at Jan Follmann selv endnu ikke havde hørt om den, og han var selvfølgelig glad for at spare kommunen for en betragtelig del af udgiften

Løsningen

I første omgang leverede COMM2IG 400 access points og to controllere, og det nye Aruba-udstyr giver ikke bare elever og lærere mulighed for at udnytte de digitale redskaber optimalt. Det giver også Jan Follmann mulighed for at trimme sit netværk i højere grad end før: “Jeg kan for eksempel se, hvor mange der er på hvert enkelt access point, og sætte et ekstra op, hvis signalet bliver for svagt.”

Ifølge Kim Filtenborg, der er Sales Specialist Networking i Aruba, er den fleksible management-platform netop en af fordelene i forhold til andre producenter: “Man kan fx vælge en cloud-løsning til at rulle software ud i dele af netværket, og vi har generelt lagt kræfter i at skabe overblik over topologien, så administration og fejlsøgning bliver så enkel som muligt.”

Partnere

“Vi havde valgt Aruba, så det var heldigt, at de kom med på MS-aftalen, og at vores leverandør gjorde mig opmærksom på det.”

Jan Follmann,
IT-konsulent for Haderslev Kommunes skoler