Alle Apple-enheder leveres med effektive tilgængelighedsfunktioner, der kan hjælpe dig med at gøre mere.

Tilgængelighedsområdet på Apple-enheder rummer muligheder for at hjælpe brugere, der har udfordringer med fx syn, hørelse eller motoriske færdigheder. Ligeledes rummer tilgængelighedsfunktionerne muligheder for at hjælpe brugere med ordblindhed. 

Tilgængelighedsområdet rummer mange funktioner. To eksempler på områder er oplæsning af skærmen eller markeret indhold og indtastning af tekst ved hjælp af diktering og ordforslag. 

oplæsning

Du kan få læst tekst på skærmen op, på både iOS og MacOS. Du har mulighed for at tilpasse oplæsningen med fx forskellige stemmer, hastighed på oplæsningen og mange andre muligheder.

På iOS slår du oplæsningsfunktionen til på følgende måde:

  • Åbn Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Tale
  • Aktiver Læs det valgte op

Sådan vælger du en stemme til Læs skærm op og Læs det valgte op

  1. Åbn Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Tale.
  2. Vælg Stemmer.
  3. Vælg den stemme og den dialekt, som skal bruges i Læs skærm op og Læs det valgte op.

Diktering

Du kan vælge at diktere tekst i stedet for at skrive den. Inden du kan bruge dikteringsmuligheden, skal den være slået til. Du slår den til på følgende måde:

Gå til Indstillinger > Generelt > Tastatur, og vælg Slå diktering til.  Vær opmærksom på at diktering kræver at du har forbindelse til internettet. På iPad Pro-modeller kan du dog bruge diktering, uden en internetforbindelse.

Siri

Siri kan hjælpe dig med mange funktioner på både iOS og MacOS. Siri kan nemmest betegnes som en stemmestyret assistent. Du kan fx. bede Siri om at fortælle dig hvordan vejret er, vise vej til en destination eller skrive en sms for dig.

Man kan starte Siri på flere måder. Den nemmeste er at sige “Hej Siri” så vil Siri automatisk starte op. Du kan herefter bede Siri og hjælp. Du slår funktionen “Hej Siri” til ved at gå i Indstillinger > Siri & søgning > Lyt efter “Hej Siri”

Her kan også indstille mange andre ting omkring Siri.

Bemærk at Siri kræver at din enhed har adgang til internettet.

Udforsk de indbyggede tilgængeligheds­funktioner i Apples produkter på deres hjemmeside

udforsk