Teknisk implementering

Et solidt administrativt fundament er en vigtig forudsætning for en god implementering

Det administrative fundament, altså den løsning, som binder alle enhederne sammen med infrastrukturen og som styrer de enkelte enheder, skal leve op til et optimum; den skal understøtte den enkelte brugers oplevelse, arbejde og fleksibilitet bedst muligt, uden at kompromittere sikkerhed og skalerbarhed.

For at sikre virksomhedens data på Apple-enheder, er det vigtigt at medarbejderen får stillet alle de services og apps til rådighed som giver de bedste arbejdsgange, og dette på en måde så data ikke blive kompromitteret eller risikerer at komme i de forkerte hænder.

I COMM2IG har vi stor erfaring med at implementere Apple enheder i Enterprise miljøer, som f.eks. er baseret på Windows, således at Mac’er, iPads, iPhones og Apple TVs er integrerede ind med resten af organisationen og fuld ud lever op til organisationens sikkerhedskrav og krav til funktionalitet.

 

COMM2IG har fokus på øgningen af medarbejderens effektivitet, og således er mange projekter netop født ud af ønsket om lettere tilgængelighed af data for at effektivisere en proces og eliminere fejl.

Mange projekter fødes også ud fra et ønske om at give medarbejderen adgang til de værktøjer som han/hun arbejder bedst med, og på denne måde give virksomheden en effektivitetsforøgelse og øget medarbejdertilfredshed.

For at få det bedst mulige projektforløb anbefaler vi at gøre sig klart hvad virksomheden skal opnå med projektet, således at det kan blive styret sikkert i mål og få størst mulig succes.

For at lette implementering af Apple-enhederne har Apple oprettet DEP og VPP.


Apple Business Manager

For at lette administrationen af Apple-enheder, har Apple oprettet Apple Business Manager, som er en portal som skal gøre administrationen af Apple-enhederne lettere, således at enheder automatisk bliver tilmeldt administrationsløsningen (MDM-løsningen – se herunder) og det bliver let at få installeret programmer.

Apple Business Manager er stedet for DEP og VPP, så har man ikke allerede dette, kan ansøgning indsendes fra https://business.apple.com


Device Enrollment Program (DEP)

DEP (Tilmeldingsprogram for Enheder) er et program, som giver mulighed for at en iPad/iPhone/Mac/Apple TV, automatisk bliver tilmeldt organisationens MDM-løsning. Det betyder at enheden bliver konfigureret med de indstillinger og indhold man ønsker, alt efter hvilken bruger der logger ind på den. Desuden sikrer DEP at brugeren ikke kan melde sin enhed ud af MDM-løsningen, og hvis enheden bliver nulstillet, bliver den automatisk tilmeldt igen.

Vores leverandørnummer er: 5C68020 (husk det store ‘C’ når det indtastes).

 

 


Volume Purchase Program (VPP)

VPP (Program for Mængdekøb) er det program, som gør at organisationen kan indkøbe både gratis og betalings apps og iBooks i større mængder. Igennem VPP-programmet kan apps købes som licenser, der sikrer, at ejerskabet bliver hos virksomheden og kan genbruges fra enhed til enhed.

En del af planlægningen i projektet omhandler kortlægning af hvilke apps som brugerne skal anvende, således at de apps kan blive integreret datamæssigt til håndteringen af virksomhedens data, og disse data ikke strømmer ud i medarbejderens egne apps. Der kan også være lovgivning som man ønsker at leve op til, som der skal tages i betragning.


Mobile Device Management (MDM)

MDM-systemet er det administrative system, som gør det muligt at adminstrere Apple-enhederne og således have et samlet system som omfatter disse enheder. Der findes mange forskellige MDM-systemer på markedet og typisk kan der vælges imellem at have løsningen på egne servere eller have den hostet i skyen (SaaS). MDM er en forudsætning for at gøre brug af DEP og VPP. I COMM2IG er vi specialister indenfor flere forskellige MDM-systemer og kan rådgive dig omkring, hvilken løsning der passer bedst til jeres behov.

Der er mange kombinationsmuligheder omkring funktionalitet og sammensætning når der skal træffes beslutning om valg af MDM-løsning, så tag kontakt til vores konsulent Søren Theilgaard, hvis I går med tanker og ønsker til en særlig løsning som skal tilgodese netop jeres behov.

Vil du vide mere om, hvad vi tilbyder af MDM-løsninger til flere platforme, kan du læse mere under vores forretningsområde Mobilitet.

Se herunder, hvordan en delt iPad kan se ud i Workspace ONE (tidl. AirWatch). I videoen beder vi brugeren om at logge ind, hvilket gør at der bliver sendt krav ud om PIN-kode og iPad’en gør en masse apps tilgængelige, som brugeren kan anvende. Når brugeren er færdig med dagens arbejde kan han logge ud igen hvorefter iPad’en bliver gjort klar til den næste (PIN-koden bliver fjernet og apps gøres usynlige/fjernes).

Hvordan ser en delt iPad ud i Workspace ONE (AirWatch)?

MDM samarbejdspartnere


Vil du vide mere?


Thomas Bach Piekut
Solution Advisor, Apple


+45 88 41 87 17
Send e-mail

Jeg vil gerne kontaktes

Påkrævet felt
Påkrævet felt
Påkrævet felt
Påkrævet felt
Påkrævet felt
Påkrævet felt

Persondatapolitik

Påkrævet felt
Påkrævet felt

Vi gør dig opmærksom på, at COMM2IG opbevarer dine data i 365 dage hvorefter disse data bortskaffes automatisk, såfremt at disse forbliver på en inaktiv liste. Du kan læse mere om COMM2IGs persondatapolitik her.