Rødovres skoleelever rustes til den digitale fremtid

En 2-i-1 løsning skal styrke den digitale læring i kommunens skoler. Valget faldt på Lenovo Miix 700 med Windows 10, som er enkel at integrere i kommunens it-infrastruktur.

I Rødovre Kommune følger de en pædagogisk handleplan for kommunens skoler. Det er målet med handleplanen, at eleverne skal være it-kyndige og godt klædt på til de digitale udfordringer, de møder fremover i uddannelsessystemet og senere på arbejdsmarkedet.

Opgaven

Der har været en voldsom udvikling på pc-fronten. Derfor krævede det et grundigt pilotprojekt at finde frem til den rigtige enhed til eleverne. Skolechef John Kornbak fortæller: ”Konklusionen på pilotprojektet blev, at hybrider – de såkaldte 2-i-1 enheder – var bedst egnet til opgaven. Det er nemmere at arbejde på dem end på tablets, og de er stadig lettere at have med at gøre end fuldvoksne bærbare pc’er. Man kan koble tastaturet fra og bruge dem som tablets og sætte det på igen, når der skal skrives.”

Processen

Valget af 2-i-1-enhed faldt på Lenovo Ideapad Miix 700 BE, da den var kommet på den relevante SKI-aftale 50.43 og lå inden for kommunens budgetramme. Der blev indkøbt nogle enheder, som dernæst blev testet under realistiske forhold. ”Det er helt afgørende, at enheden opfylder vores pædagogiske behov, og derfor testede vi den grundigt igennem i et live-miljø”, uddyber John Kronbak.

Løsningen

I forbindelse med SKI-aftalen, har COMM2IG stået for leveringen af enhederne fra Lenovo til Rødovre Kommune. Der blev indkøbt i alt 1.600 enheder med tastatur og pen. Elever i 4. og 5. klasse samt lærere og pædagoger fik hver en maskine. De øvrige indkøbte maskiner bliver brugt som klassesæt til de små klasser.

Partnere

“Konklusionen blev, at hybrider er langt bedre egnede til opgaven end rene tablets. Det er nemmere at arbejde på dem, og de er stadig lettere at have med at gøre end fuldvoksne bærbare pc’er. Man kan koble tastaturet fra og bruge dem som tablets og sætte det på igen, når der skal skrives.”

John Kornbak,
Skolechef i Rødovre Kommune