Vores AV afdeling er hjemvendt fra Integrated Systems Europe

Itegrated Systems Europe samler stort set alle leverandører og forhandler i fire dage til verdens største messe for AV og system integrationer.

Messen er under rivende udvikling, og er ved at vokse ud af RAI i Amsterdam, der huserer 87,000 m². Af samme årsag bliver messen flyttet til Barcelona i 2021.

Vi har samlet de mest interessante nyheder fra messen, så du kan blive klogere på fremtidens løsninger inden for AV og system integrationer.

Fremtidens AV udstyr integreres med clouden for bedre fleksibilitet og stabilitet: AV over IP

hvad er AV over ip?

AV over IP er en simpel måde at transmittere lyd og billede over netværket uanset enhed.

Transmissionen kan ske til en eller flere modtagere hvad end det måtte være projektorer, skærme eller højttalere blot via et netværkskabel. Det betyder også at disse løsninger vil være skalérbare.

få løsningen allerede nu

Hos COMM2IG har du allerede mulighed for at få implementeret AV over IP løsningen i din infrastruktur.

Vi bruger Creston DigitalMedia NVX Series, en sikker, fleksibel og pålidelig løsning, der kan tilpasses til netop dine behov.

8K skærme, videovægge og transparent OLED

8K teknologi

Der er efterhånden rigtig mange producenter klar med 8K skærme. Dog skal det siges, at der endnu ikke er noget 8K indhold på markedet, men vi forventer at det manglende materiale er på vej.

8K er definition på en opløsning med 7.680×4.320 pixels, hvilket svarer til i alt 33 million pixels.

i3-technologies

Et par af de ting som vi bed mærke i var i3-Technologies og deres produkt, I3sixty, en 43” kapasitiv touch skærm, som fungerer som et digital whiteboard.

Vi forventer, at den er klar til levering i slutningen af april, med en kostpris i omegnen af 16.000,- kr.

i3-Technologies E- og V-serie blev også vist på messen med en ny prisstruktur.

  • 86” V1186 – 24.099,-
  • 86” E1086R – 25.000,-

Skærmene kan indkøbes igennem SKI, så kontakt din Account Manager hvis du ønsker yderligere information.

LG

LG fremviste deres version af en transparent OLED-skærm, hvor der også er muligheder for indbygget touch. Idéen med en transparent skærm er at kunne bruge dem i fx udstillingsvinduer.

LG viste også en 88” 8K udgave af deres OLED, indbygget direkte i skærmen for en bedre og fordybende oplevelse.

På vej ind til LG’s stand kommer man forbi en kæmpe videovæg lavet af buede OLED-skærme, der ikke kan andet end at imponerer! LG viste også deres OLED-skærme som kan rulles sammen til et komplet møbel med indbygget lyd. Skærmen ruller sig selv ned i møblet, når den ikke bruges.

NEC

NEC Mirror Glass skærm, en digital signage løsning, der garanterer opmærksom! Produktet har dog været på markedet i nogle år, men forventes at gøre sit indtog i retail-markedet.

NEC præsenterede også en 165” videovæg med en 1,9 mm tykkelse, og så kommer den med tilhørende stativ. Pris er endnu ikke blevet offentliggjort.

Nyheder i konference- og møderum

Poly (tidligere Polycom og Plantronics) lancerede deres Studio-løsning, som giver små møderum videofaciliteter. Det kompakte kamera med tilhørende mikrofon og sound bar giver en klar lyd, et skarpt billede med 4K opløsning, samt en let tilslutning og integration.

I lydafdelingen rykker det også over i IT-infrastrukturen, her kaldes det bl.a. Dante. Dante er en standart som mange benytter sig af, og som er blevet benyttet i mange år.

Konceptet går ud på at man pakker enkelte audio signaler ind i en IP (internet protokol) strøm, og ud på et standardnetværk. I den anden ende pakkes det ud igen, og man har et rent audio signal, med meget lav forsinkelse. Konceptet er super enkelt at bruge og at opsætte.

Da Dante er en standard, er der også muligheder for at mixe forskellige produkter sammen, og på et enkelt netværkskabel kan man sende op til 512×512 kanaler, afhængig af kvaliteten. Med Dante kan man også bruge det eksisterende netværk, og i mange tilfælde også de eksisterende switche.

Det vi ser nu, er at man kan få stort set alle slags højttaler med indbygget Dante, og som kan forsynes med POE. Flere producenter tager standarden til sig, og implementerer det i deres produkter.

Et Dante set-up kunne være, at man i teknikken har en vilkårlig lyd-kilde, som tilsluttes en Dante boks. Rundt på de lydønskede lokaler eksempelvis kontoerne, gangene osv. hænger højttalere, som er koblet på netværket, og er forsynet med en POE switch og derigennem får lyd via netværket. Fra en central kan man ny styre og route hvilken lyd der skal sendes til en specifik højtaler. Derfor er det selvfølgelig også muligt at sende lyden til eksempelvis flere etager.

Sennheiser Team Connect Ceiling 2

I videokonferencemiljøet bliver Dante også brugt. Eksempelvis er Sennheiser kommet med deres Team Connect Ceiling 2, som er en mikrofon, der hænger i loftet. Det smarte ved Team Connect Ceiling 2 er, at den, med en plade på 60×60 cm med 28 mikrofoner indbygget, selv kan tracke hvem der snakker, uanset om du står op eller sidder ned.

Produktet skifter selv imellem de forskellige mikrofoner, og laver et beam imod den som taler. Denne løsning understøtter også Dante og kan derigennem nemt integreres i et større lyd-set-up, eller direkte til et videokonferencesystem

Interesseret i at høre mere?

Påkrævet felt
Påkrævet felt
Påkrævet felt
Påkrævet felt
Påkrævet felt